• mars 1, 2023
Peter Hahn – kvalitetskläder för både herr och dam

Peter Hahn – kvalitetskläder för både herr och dam

1960 grundande paret Margit och Peter Hahn sin firma Peter Hahn i tyska Bad Niedernau. Från början sålde de hälsokostprodukter, men fann snabbt sin väg genom att sälja kvalitetskläder. Idag säljs Peter Hahns kläder som ett premiumsortiment via postorder. Det svenska huvudkontoret för Peter Hahn AB återfinns i Helsingborg.

Snabba fakta om Peter Hahn:

1960Peter Hahn grundades i Bad Niedernau
1969Dotterbolaget i schweiziska Frauenfeld grundades
1970Peter Hahns första modehus öppnades i Frauenfeld
1971Kläder blev huvudinkomsten för företaget Peter Hahn
1980Horten AG tog över Peter Hahn
1987Företaget togs över av Quelle AG och koncentrerade verksamheten till postorder
1994Kläderna börjar säljas i Österrike
2000Kläderna börjar säljas i Nederländerna
2001Belgien blev nytt land tillsammans med Tyskland att sälja kläderna
2002Danmark och Finland startar försäljning av Peter Hahns kläder
2006Storbritannien startar distribution av kläderna
2008Sverige sällade sig till skaran av distributörer för Peter Hahns kläder

Peter Hahn kläder för både den modemedvetne mannen och kvinnan

I huvudsak förknippar många kläderna med ett sortiment för damer. Det finns dock även ett brett och härligt sortiment för modeintresserade killar. Att handla kläder online kan ibland kännas osäkert när man inte har fått prova dem först. Då är det tryggt att handla samma märke som Peter Hahn om och om igen när garderoben behöver ett lyft.

Handlar man Peter Hahn så får man högkvalitativa kläder som man gärna bär varje dag. Det finns många olika plagg inom kategorin damkläder som man vill ha till både fest och vardag. Att hitta ett märke man trivs med är alltid bra, då vet man att man får god kvalité.

Damkläder i premiumsegment hos Peter Hahn

Det som är bra med att få hem deras katalog är att man kan få inspiration och tips på olika kombinationer av kläder. Exempelvis kan man se en kombination med tröjor, byxor och skor som man själv kanske inte satt ihop. Med hjälp av nätet kan man öppna olika flikar i olika fönster och nästan göra sig en egen klippdocka när man kombinerar kläderna.  

Peter Hahn har klänningar för alla kroppar och former. Det finns klänningar från storlek 34 till damstorlek 56 när det gäller det breda utbudet för damer. Det gäller att bestämma sig för vilken färg, vilket mönster och vilken form man vill ha på klänningen. 

Materialet på klänningarna varierar. Här följer ett urval av de olika materialen:

  • Viskos
  • Manchester
  • Polyester
  • Jersey
  • Kashmir
  • Ull
  • Lyocell
  • Silke

Missa inte outleten hos Peter Hahn

Den som vill ha en liten ekonomisk vinning söker sig gärna till en outlet. Hos Peter Hahn hamnar man då på deras reakategori på hemsidan. Där finns det många ljuvliga kläder att lägga vantarna på i många olika storlekar. Känner plånboken att en äkta cashmere poncho är aningen för dyr, då kan man kika på deras rea först. Vilket man än köper kommer det bli ett älskat plagg i många år framöver.  

Det finns mycket annat fint att hitta när man kikar runt hos Peter Hahn. Skor och accessoarer är en del av deras fina avdelningar som är väl värda att bläddra igenom. Ett härligt utbud av badkläder återfinns också, vilket passar bra året om. Det är ju inte bara under sommaren som det behövs badkläder. Simhallsbesök, spabesök och solsemestrar under vinterhalvåret gör att badsäsongen är sömlös.

När det gäller accessoarer finns det givetvis så väl årstidsbundna accessoarer som saker som går att använda året runt. Utbudet är stort och blandat. Hattar och mössor blandas med örhängen, halsband och armband. Vackra handväskor och ljuvliga sjalar blandas med bluskragar.

För herrar finns det ett utbud som passar såväl mannen i vardagen som affärsmannen. Ett utbud av snygga kavajer och rockar för den modemedvetne mannen. Byxor och jeans som passar lika bra på kontoret som för att ta en bärs med polarna. Det är helt klart värt att spana in även herravdelningen hos Peter Hahn.