• mars 7, 2023

Laga din iPhone skärm hemma – Det är inte svårare än så här

Det är aldrig roligt att upptäcka att att man har en spricka i skärmen, men stressa inte upp dig. Det är inte alltid nödvändigt att gå till en reparatör. Du kan faktiskt lagar din skärm hemma med hjälp av ett par verktyg och lite tålamod. Följ dessa steg för att laga din iPhone-skärm:

1. Köp rätt reservdelar. Se till att köpa originalreservdelar som passar just din modell av iPhone, så att de passar perfekt och fungerar som de ska.

2. Ta bort den gamla skärmen. Använd en sugkopp för att ta bort den gamla skärmen från telefonen utan att skada andra delar av telefonen.

3. Montera den nya skärmen på plats. Använd samma verktyg som du använde för att ta bort den gamla skärmen, men nu använder du dem för att montera den nya och se till att alla kontakter är ordentligt anslutna och sitta fast ordentligt i telefonen.

4. Testa om det fungerar som det ska innan du sätter ihop telefonen helt igen. Starta upp telefonen och se om allting fungerar som det ska innan du stannade upp telefonens baksida helt igen .

1. Köp rätt reservdelar

Att ha en skärm trasig kan hindra dig från att göra enkla saker som att sms:a men också spela spel. En del spel kräver mycket navigering som slots oavsett om du spelar simpla slots med få rotationer eller lite mer avancerade med 5-hjul och 10-vinstrader som Starburst har. Därför är det viktigt att handla de reservdelar du behöver så fort som möjligt.

När du ska laga din iPhone är det viktigt att du köper rätt reservdelar först. Det kan också vara bra att veta att när du reparerar din iPhone skärm själv kan garantier och försäkringar sluta gälla. Det kan vara bra att kolla upp villkor och avtal innan du sätter igång. Det första du bör göra är att stänga av appar för att sen stänga av telefonen helt. Det är alltid första steget som är det jobbigaste.

Kontrollera sen din iPhones modellnummer så att du kan köpa rätt reservdelar. Modellnummret finns på baksidan av telefonen och det ska stå något i stil med ”A1387”. När du vet vilken modell av iPhone som du har, leta upp en webbshop som säljer reservdelar för just din modell och beställ de delar som behövs för att laga den.

Dessa verktyg behöver du sen när du ska byta skärm på din iPhone:
För att byta skärm på din iPhone behöver du verktyg som en torx-skruvmejsel, en plast-spatel och en spudger. Dessa föremål hittar du oftast i ett reservdelskit som du kan köpa online.

2. Ta bort den gamla skärmen

För att ta bort en iPhone skärm på säkraste sätt, följ dessa steg:

1. Förbered en arbetsplats med ett rent och jämnt underlag. Se till att det finns lite utrymme runt telefonen som du kan använda för att ha verktyg och andra delar på.

2. Stäng av din iPhone genom att trycka på strömbrytaren i 5 sekunder tills den slås av helt. Ta sedan bort SIM-kortet om det är nödvändigt.

3. Skruva loss alla skruvar som håller skalet samman från sidorna, toppen och botten av telefonen med hjälp av en Phillips-skruvmejsel eller Pentalobe-skruvmejsel (beroende på vilken typ av iPhone du har). Försök inte komma åt nyckelringar eller annat innehåll som finns inuti telefonen när du tar bort skalet, eftersom de kan vidga skalet och leda till brister i konstruktionen.

4. Ta bort kablarna som ansluter den gamla skärmen med telefonens moderkort.

5. När alla skruvar och sladdar är urtagna, ta försiktigt bort skalet från framsidan av telefonen sakta men säkert tills det kommer upp helt och du kan ta tag i LCD-skärmen och flexibla ledningar mellan

3. Montera den nya skärmen

Placera den nya LCD-skärmen på samma plats där den gamla LCD-skärmen var innan, se till att alla komponenter passar riktigt ihop och sluta sedan ansluta alla kablar till moderkortet igen och placera dem ordentligt på plats för att undvika trassliga kablar eller andra problem som kan orsakas av felaktiga anslutningar.

Använd två spaceringsringar, en lagerring och en gummiring, så att du monterar LCD-skärmen ordentligt på ramen utan problem eller glapp mellan delarna som kan orsaka vibrationer eller andra problem under driftperioden för din iPhone .

4. Testa om det fungerar som det ska innan du sätter ihop telefonen helt igen

När du har satt dit skärmen är det viktigt att testa om den fungerar som den ska. Börja med att kontrollera att alla knappar och funktioner fungerar som de ska. Kolla också att ljudet, bilden och andra funktioner fungerar som de ska. Om något inte verkar stämma, kolla upp så att alla sladdar sitt på rätt plats och är i kopplade. När du är helt säker på att allting fungerar som det ska, kan du sätta ihop telefonen helt igen och njuta av din nya LCD-skärm.

Om mobilen inte fungerar

Det är alltid roligt och lärorikt att försöka laga saker själv, speciellt för oss som är intresserade av teknik, men ibland kan man misslyckas. Om reparationen inte blev lyckad kan det vara en bra idé att lämna in mobilen hos en reparatör eller ett servicecenter. Om du inte har möjlighet att lämna in den kan du försöka kontakta en tekniker som kan hjälpa dig med problemet. Du bör också kolla om det finns några programvaruuppdateringar som kan lösa problemet.

Starburst slots är en av de mest populära online-slotspelen som finns. Spelet är ett 5-hjuls, 10-vinstradsspel med färgstarka animationer och ljudeffekter som ger en upplevelse som inte kan hittas någon annanstans. I spelet kan spelare välja att satsa på upp till 10 linjer och se vinsterna rulla in. Den största jackpotten är hela 10 000 mynt! Spelet har också olika bonusfunktioner som multiplikator, wilds och scatters.