• december 10, 2022
dad 2

Hitta en fin present till pappa

Vad gör man när man ska hitta present till pappa som har allt? Den frågan ställer sig allt fler i dagens materialistiska samhälle. Många gånger så har pappa redan köpt allt det där han behöver. Då gäller det att tänka om lite. Ibland är en gåva mer värd om det ligger en tanke bakom och inte bara blir en dammsamlare.

Snabba presentförslag till pappor

Den nyblivna pappanHörselkåpor och ett blöjpaket
Pappa fyller 50 årEn lyxig flaska whiskey eller champagne
FarsdagspresentEn slips, en skraplott eller middag på stan
Pappa som fyller 60 årEn prenumeration på en tidning med mycket läsning
Sista minuten present till pappaPresentkort på någon av pappas favoritbutiker

När man ska köpa present till sin pappa

Vilka presenter ska man fundera över till pappa egentligen. För de allra flesta barn så är pappa en central gestalt under uppväxten. En pappa att se upp till, en pappa som drar de dummaste pappaskämten som hörts.

En pappa som ger trygghet och stöd till sitt barn. Nu vet vi att alla pappor inte är sådana, inte mammor heller. Ibland finns det någon annan som är som en pappa för en som bör och ska premieras som en äkta far. Vem man räknar som pappa är upp till en själv.

Givetvis kan man önska att man hade hela Pippis kappsäck med guldslantar i. Då hade man kunnat köpa en stor lyxig present till pappa. Det är dock kanske inte alltid möjligt, utan de gångerna kanske man istället får hitta på en personlig present till pappa.

En personlig present kan vara något handgjort eller en middag lagad och serverad av givaren. Ibland behöver det inte vara så avancerat. Det finns pappor som uppskattar en skogspromenad och en termos kaffe. Det kan vara värt mer än alla materiella saker i världen.

Vad gillar pappa bäst?

Finns det saker man ska tänka på när man är ute efter bra presenter till pappa? Självklart – det gäller lika väl pappa som för alla andra mottagare av gåvor. Om man har en pappa som avskyr choklad så är kanske inte chokladprovning något som går hem. Fundera på vad pappa tycker om för saker som han inte unnar sig själv.

Fundera över vad pappa blev gladast över senast. Att köpa en slips i present till pappa på fars dag är egentligen ganska uttjatat och kanske något som inte uppskattas. Hitta något liknande som faktiskt används i stället i så fall, som roliga strumpor eller kalsonger. Det är saker som kommer att användas och ger pappa ett leende när han tar på sig dem och tänker på givaren.

En mysig present till blivande pappa

Är det en fars dag present till nybliven pappa man är ute efter så finns ett par idéer. Ett hand- eller ett fotavtryck av den nya familjemedlemmen kan betyda lika mycket som en armlänk. En tröja med ett roligt pappatryck kan också vara en fin present till en nybliven pappa. De brukar användas med stolthet då de små avkommorna är något av det vackraste de sett.

Ibland kan det vara praktiskt att slå ihop en present till mamma och pappa. Gillar de att gå på konserter eller teater så brukar det vara betydligt trevligare med sällskap än att gå ensam. Då kan man istället ge en gemensam present till dem båda.

Presenter till pappor som jubilerar jämna födelsedagar

Ibland när det handlar om present till pappa från barn kanske man inte ska tänka en Cartierklocka. Alla förstår ju att det är någon annan som ligger bakom. Låt istället barnen få välja ett par strumpor på någon herravdelning.

Det blir betydligt roligare och mer personligt. Att låta barnen välja fritt bland mönster och färger brukar uppskattas. Ännu mer brukar barnaögonen tindra när pappa faktiskt har på sig de roliga strumporna. Tindrande barnaögon brukar vara ett tecken på bra presenter till pappa.

Presenter i olika prisklasser

  • Roliga strumpor
  • Whiskey
  • Badrock
  • Verktygssats
  • Halsband 
  • Armlänk
  • Tidningsprenumeration 
  • En picknick i naturen

Men när pappa börjar komma upp lite i åldrarna och man funderar över vad ska man ge i present till en pappa som fyller 50 år? Då brukar många pappor ha det mesta de behöver i livet. Vad man köper för present till pappa, 55 år, är också en svår fråga. För en del så är barnen kanske vuxna och utflugna för länge sedan. De barnen kan skramla ihop till en resa för födelsedagsbarnet. Har man blivit pappa på äldre dagar så kanske en teckning från telningarna fungerar lika bra.