-10.2 C
Stockholm
onsdag, mars 29, 2023
HomeBloggHur säger man upp sig på ett bra sätt?

Hur säger man upp sig på ett bra sätt?

Datum:

Relaterat

Den bästa bärbara datorn för dig – vad ska du leta efter?

När du letar efter den bästa bärbara datorn för...

Upptäck de senaste innovationerna inom teknik

Innovationer inom teknik går framåt i en rasande fart....

Laga din iPhone skärm hemma – Det är inte svårare än så här

Det är aldrig roligt att upptäcka att att man...

Peter Hahn – kvalitetskläder för både herr och dam

1960 grundande paret Margit och Peter Hahn sin firma...

Eva och Adam – oförglömliga favoriter i tv-soffan

Eva och Adam är filmatiseringen av Måns Gahrton och...

Du kanske inte bara undrar hur man säger upp sig utan hur man säger upp sig på bästa sätt. Tja, det är något som beror på vilka anställningsförhållanden som gäller på de olika arbetsplatserna. Ur en arbetsgivares synpunkt är det ju skönt om hen har tid att leta efter ny personal innan du försvinner. Därför är bra framförhållning är alltid uppskattad. Likaså måste du ta hänsyn till den uppsägningstid som gäller. Normalt är det en till tre månader. 

Hur säger man upp sig på bästa sätt från sitt jobb?

Hur ska man säga upp sig? Det kan vara en fråga som bränner för många som inte trivs med sitt arbete. Hur man säger upp sig är lite individuellt. En del företag vill ha det skriftligt och då blir frågan till arbetsgivaren “hur säger man upp sig via mail” eller “hur säger man upp sig skriftligt”. Många företag accepterar mail som skriftligt, kolla med chefen för att vara säker. Svaret på frågan “hur säger man upp sig på bästa sätt?” är därför kopplad till din arbetsgivares önskemål och en hint om det kan du kanske läsa om i ditt kontrakt.

Hur lång karens om man säger upp sig själv är en knivig fråga

Det kan vara olika lång karens om man säger upp sig själv jämfört med om du skulle bli uppsagd. Vanligtvis blir du avstängd i 45 dagar från A-kassan om du sagt upp dig själv. Med de 45 dagarna menas vardagar så i princip är det ungefär två månader du är utan ersättning. Det finns dock alltid undantag från både denna och andra regler. Det kan vara värt att kolla upp.