
Hur länge kan man ha fisk i frysen? För att säkerställa att din frysta fisk håller sig frisk och god, följ dessa enkla riktlinjer. Det är viktigt att veta hur lång tid olika typer av fisk kan förvaras i frysen.
- Fet fisk: Fisk som lax och makrill kan förvaras i upp till 2-3 månader. Efter denna tid kan smaken och kvaliteten börja försämras.
- Mager fisk: Torsk, kolja och abborre kan hålla sig bra i frysen i 6-8 månader utan att förlora sin smak eller konsistens.
- Skaldjur: Räkor och kräftor bör förbrukas inom 2-4 månader för bästa möjliga kvalitet.
För att optimera hållbarheten på fisken, se till att den är väl förpackad i lufttäta behållare eller vakuumförpackning. Märk förpackningen med datum så att du enkelt kan hålla koll på hur länge fisken har varit fryst.
Att hålla koll på hur länge fisken kan vara i frysen hjälper dig att njuta av färsk och välsmakande mat, samtidigt som du minskar matsvinnet.